El dinosaur versàtil
27/11/2013 · Cables i botons

diplo-decks

· Diplo, és un DJ i productor nord-americà que fa incursions en diversos gèneres com l’electro house i el dancehall passant pel moombahton, miami bass, dirty south, i el hip-hop. El 2005, va fundar el seu segell discogràfic Mad Decent.
El seu sobrenom prové de la fascinació que tenia quan era nen pels dinosaures, en particular pels diplodocus. Tot i que el 2012, va quedar al marge del Top 100 DJs, Diplo va ser nominat als Premis Grammy de 2013 a la categoria “Productor de l’any, en música no clàssica”.
Nascut a Tupelo, Mississippi, i criat en diverses regions de tot el sud d’Estats Units, Diplo desenvolupà un gran interès per la cultura local. Va començar a assistir a la Universitat de Florida Central el 1997, i després es va traslladar a Filadèlfia per continuar els seus estudis a la Universitat de Temple, on va començar a guanyar notorietat com DJ.
El 2001, va llançar al costat del DJ Lowbudget el projecte musical Hooked on Hollerphonix. El 2003, van llançar l’àlbum Never Scared, en què contenia diversos mashups de cançons de The Clash, Missy Elliot, The Cure, Björk, entre d’altres, combinat amb un so dirty south i hip hop.
En el seu camí a la fama, Diplo va treballar al costat d’artistes com Santogold i MIA, el que li va possibilitar fer créixer el seu nom en l’escena del rap i el hip hop. El 2009, van crear al costat del productor britànic Switch, el projecte musical paral · lel conegut com Major Lazer, en què van participar Santogold, Amanda Blank, Nina Sky, i diversos artistes jamaicans de dancehall. Des de llavors, Diplo va treballar com a productor en nombrosos projectes, destacant les seves participacions per Beyoncé, Usher, i últimament per No Doubt. Els seus àlbums d’estudi són ‘Sound and Fury’ llançat en 2002, ‘Florida’ el 2004, i el compilat de remixes ‘Decent Work for Decent Pay’ el 2009.
Diplo va passar de ser un DJ desconegut a ser un dels productors més requerits de l’escena musical arribant a treballar amb artistes com Shakira, Robyn, Kid Cudi, Chris Brown, Bruno Mars i Snoop Dogg, així com treballar amb Maluca, Kid Sister, Die Antwoord, Alex Clare, Rolo Tomassi, Amanda Blank i Dark Meat.
Després d’emprendre un viatge al Brasil per investigar l’escena de la música de Favela, i fascinat amb l’energia que li oferia, Diplo va decidir importar al grup de ball funk Bonde do Rolê des de Brasil per incorporar al seu segell Mad Decent. Aquest grup serviria per instal · lar el so Ball Funk als Estats Units. El 2009, Diplo també va ser el responsable d’un documental en què mostra els costums i la música de les faveles de Brasil, anomenat Favela on Blast, filmat i produït al costat de Leandro HBL.
Tot i que el gènere Favela Funk va seguir entre els seus predilectes, a través del seu segell Mad Decent, li serviria per mostrar els innombrables sons diferents que havia trobat mentre viatjava per tot el món. Diplo va desenvolupar immediatament una gran reputació per la seva extensa gira. En l’edició d’abril de 2010 de la revista Rolling Stone, Diplo va ser considerat com un de les “40 raons per ser optimista per la música” .
Quanta raó …

Text: Dj Juca

Deixa un comentari