Biffy Clyro “Opposites”
06/11/2013 · Crítiques

Biffy_Clyro_-_Opposites

· La revista 1234 d’aquest mes no pot donar l’esquena a un trio escocès que en aquests moments tots hauríem de conèixer i haver escoltat en algun moment de la nostra vida; parlo de Biffy Clyro. Aquest gener 2013 han penjat a la xarxa el seu tercer hit, Opposites, nom també del seu 6è disc. Un disc que captiva, sens dubte, un públic molt més ampli que el quin ja tenien. No obstant això, el trio no deixa ni ignora els fans que els han fet créixer al llarg de tota la seva trajectòria. Opposites és un compack doble ple de temes ben vestits, pensats i estructurats per despertar i no perdre la il•lusió que tots portem dins. D’aquest, em ve de gust destacar Modern Magic Formula i Black Chandelier, dues cançons que emboliquen tot un estil de vida i una actitud que contagia.
Farem, per això, una mica de memòria amb el seu penúltim disc, Only revolutions (2009), molt aconsellable. Té un disseny de portada on hi surten dues banderes, la blava i la vermella, dos colors que representen la unió, aquesta vegada aposten per les OPPOSITES, saben que fan pop, i saben que la gent ho sap, deixen clar però, que aquest pop és el seu pop, és seu. Han aconseguit relacionar tota una sèrie de conceptes, tota una sèrie d’estímuls i barrejar-los amb una essència humana, distintiva i transgressora que només tenen ells.
I sinó, perquè omplen estadis al Regne Unit i exhaureixen, en menys de 2 dies, les entrades de l’última gira europea?
La meva opinió, totalment subjectiva, és aquesta;
Biffy Clyro, un trio, una bomba que neix l’any 1995 a Escòcia i explota l’any 2000 a Glassgow amb un disc que rep el nom de Blackened sky, és tan forta aquesta… és tan forta aquesta unió entre ells, és tan intensa, està tan concentrada i tan compacta que genera una expansió super atractiva, una expansió que només necessita oxigen per arribar a tot el món.
Opposites és una síntesi d’aquest recorregut tan explosiu i meravellós, una doble injecció d’oxigen.

Text: Roger Coll

Deixa un comentari