SECRET ARMY “RAVAGED”
21/04/2015 · Crítiques, News

Secret army_4

M’arriba aquest disc amb no gaire informació: tan sols un adhesiu al CD on posa SECRET ARMY- RAVAGED. Faig veure com si no conegués aquest grup i així segur que la sorpresa és major.

Sonen les primeres cançons i començo a pensar en que Rancid encara es troben en plena forma; més tard, és Social Distortion el nom que em ve al cap i m’imagino que Mike Ness no està tan acabat com el vaig veure a Barcelona en l’any 2009. Continua sonant Ravaged i penso en uns Dropkicks Murphys sense la vessant folk…

Ara ja parlant seriosament, amb el seu quart LP Secret Army demostren una maduresa i una inspiració fora de tot dubte. Aquest disc dura més de tres quarts d’hora i està ple a vessar de temes amb tornades inoblidables: “Luna’s song”, “Don’t threat my liberty”, “Riding with wolves” (el meu cervell no pot parar de repetir “With wolves we ride!”), “Old manners boys”, “Wild hunt”, “Good over evil”, “Defeat the death”… Sense adonar-me acabo d’esmentar més de la meitat de les composicions que formen part de Ravaged; això demostra que, després d’una dècada fent punk-rock, el quartet de Barcelona sembla que fabriqui bons himnes com qui fa xurros.

Malgrat això, deixen per al final el que, per a mi, és la millor cançó: “Sons of no one”. Un tancament de luxe per a un disc notable que només podria haver guanyat punts si s’hagués donat un major protagonisme al baix (com es fa al principi de “Luna’s song” i de “Vengeance”, per exemple) i si la caixa de la bateria sonés amb major potència en determinats moments. Per altra banda, espero que Tim Armstrong i Lars Frederiksen no tinguin patentats eixos cors tan característics de Rancid perquè, sinó, tindríem problemes.

Deixant una mica apartats aquests últims comentaris que no fan perdre qualitat i brillantor al conjunt de l’àlbum, només em queda un desig: que Secret Army deixin de ser això, un secret per a molta gent, i que arribin a convertir-se en una de les bandes de punk-rock més conegudes per tot arreu. Amb discos com Ravaged segur que ho aconsegueixen.

Text: JORDIAN FO

Per a més info:

http://secretarmy.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/secretarmy?ref=ts&fref=ts

Escolteu-lo aquí:

Deixa un comentari