The HolyButtons “Don’t feed the banks”
02/01/2014 · Crítiques

a2711860434_10
· Els Holybuttons molen, deixa’t d’hòsties, es així, clar com el vodka. A més son bona gent, i a més tenen un directe d’aquells que dius, a on collons està Fat Wreck quan contracta a segons quines formacions…

Bé, doncs aquest EP, me’l van regalar al meu estimat festi Rock n’ Board Fest (Navarcles) a on vaig tenir la sort de veure’ls en directe, coneixe’ls i adonar-me que no van de farol, creuen en el que fan, i això es nota al directe i a les gravacions.

Vinga, ara si,  ja prou de “comernos las pollas”, estem a davant d’un vinil, que consta de 7 temarrals de la mida d’un campanar, 7 temes a on el punk rock mes californià i el skatepunk mes gamberro i cru, donen com a resultat una amalgama de tonades que no podràs parar de repetir. I es que aquests nanos de Terrassa, han trobat la formula, de fer punk rock accelerat i que no sembli el mateix de sempre, perquè tius, The Holy buttons no sonen al mateix de sempre. Obrin el Ep “Don’t feed the banks” amb la adrenalínica “Sinking down” ja t’adones que tenen una tècnica molt depurada i molt acord d’un skatepunk que agrada. En Pene, cantant i baixista del grup, fa de frontman com sempre has volgut ser, allò que fa enveja el cabró. La seva veu, amb molts mes registres dels que creus i aquella mena de crits, donen com a resultat que te’l vols emportar al teu grup i no deixar-lo marxar mai més.

1545202_10151846791396762_491141884_n

La formació sencera és ultratècnica alhora d’executar els temes, dues guitarres que en molts paratges et recordaran als Nofx en les seves èpoques mes glorioses, a la bateria, en Xavi, que va a la velocitat de la llum i que realment es veu fet per a aquesta formació, deixa el pavelló de les baquetes molt alt. Parades, coros poderosos, algun que altre solo, i crits de fons completen aquest vinilaco que degota punk rock ho miris per on ho miris.
A mi realment es un Ep que em flipa, em flipa molt, i si els veus en directe t’adones de tot el que us dic, hi creuen, i això, amics meus, en aquests temps, no té preu!.
Podria analitzar tema per tema, però es que em repetiré, perquè no puc ser objectiu amb un grup que m’agrada tant. Jo us demanaria que primer escolteu el Ep, (si podeu, compreu-lo, ho mereix molt), i després aneu-los a veure en directe. Us enamorareu fijo.
Si us agraden els Nofx, Pennywise, Blowfuse, Satanic Surfers, Descendents, o Bye Bye Pedro, sens dubte, aquesta es la nova formació per fer-vos gardeles d’amagat a casa.
A més, gravat a Bloq. Estudi què, al meu parer, han sabut treure tota l’essència dels Holy, i fer un ep tant net com aquest, un ep, RODÓ.
Felicitar també al artista (que em sembla que es algú del grup) per la presentació del vinil, que es un pasote, amb un dibuix curradíssim molt afí a la formació, i un insert que dona gust de mirar mentre escoltes aquesta santa obra mestre.

En fi, que tardeu a pillar aquest DISCAZO, a veure els The Holybuttons en directe, i… fer-vos fans crònics d’aquests cabrons. Us enamorareu, i la vostra parenta, ho sento, també.

Text: Sergi Vila / Foto: The Holybuttons

 

Deixa un comentari