Entrevista a Blaze out!
21/04/2016 · Entrevistes, General, News

Avui entrevistem als Blaze Out, una banda catalana que degota metall a cada una de les seves notes, gent amb molta actitud i humiltat fent el que els agrada, música. I si això fora poc, sabent que venen avalats per la capa més dura del metall “Blood Fire Death”, doncs… ja saps que serà un pepino! Esperem que gaudïu l’entrevista, i si podeu, aneu als seus directes, prometen tralla de la guapa! FOT-LEE!

Blaze Out 2016 (5)

· Vale va, posem-nos a lloc, qui s’amaga darrera Blaze Out?

Molt bones! Blaze Out és el nom que hem escollit quatre colegues anomenats Gerard Rigau (guitarres i veu principal), David Lleonart (guitarra solista i coros), Carles Comas (baix i coros) i Rafa Weber (bateria i coros) per fer les nostres maldats musicals. Entre nosaltres, el Gerard i el David fan competició de major tolerància a l’alcohol, el Rafa és un adicte a la cafeïna i en Carles porta la mala hostia als escenaris.

· Per seguir posant a la gent a to, de quines formacions veniu?

Tots hem participat anteriorment a altres formacions; el Gerard i el Carles han tingut un grup, Dammits, el grup del qual va sorgir Bustin’ Out (que és l’anterior nom de l’actual grup Blaze Out, tot i haver alguns canvis de formació de per mig), el Rafa ha participat a varis projectes de diferents gèneres de Metal des del metalcore fins al progressiu, i el David també ha tingut varis projectes en el passat, sobre tot de Hard Rock i Heavy Metal clàssic. En l’actualitat, el Gerard participa paral·lelament a un projecte de Funk-Rock anomenat Deceleratrix Groove Band (també amb el nostre anterior guitarrista Víctor Català), i el Rafa participa també paral·lelament a un altre grup de Rock Progressiu anomenat Cheeto’s Magazine.

· I tot i que les etiquetes no molen, quin estil diríeu que feu per a qui no us conegui?

Ens agrada pensar en el nostre projecte com a “Metal a seques”, però si hem de donar referències, per anomenar unes poques tindríem a Metallica, Lamb of God, Trivium, Killswitch Engage, Mark Tremonti, i ja parlant d’estils, ens trobem còmodes movent-nos en estils de Metal com el Thrash, el Groove i el Metalcore entre d’altres.

· Anem al gra que sé que voleu parlar de la vostra nova criatura “Blacklash”, a on heu gravat aquest pepinaco?

El tracking del disc ha sigut fet a Amplifire Studio, a casa nostra, a on hem pogut fer amb calma tota la gravació excepte les bateries, a on hem tornat a La Atlántida Estudio per gravar-les (lloc a on es va gravar i mesclar íntegrament el nostre anterior CD Headshot), aprofitant també la expertise del nostre mentor Mario Patiño comptant amb ell a la hora de fer el procés de mescla (també a La Atlántida Estudio).

· El Master al mateix lloc?

No, per fer el Master hem comptat amb la inestimable feina del gran Yves Roussel, un geni que coneix i entèn com poques persones encara vives l’art de la masterització, i amb qui hem tingut molta sort de poder comptar també pel nostre anterior disc, Headshot.

chcgjaej

· Quines diferències creieu que trobeu vosaltres des de dins amb l’anterior “Headshot” datat tres anys abans que aquesta bomba H anomenada “Blacklash”?

Doncs per començar, el Headshot va ser una feina de molts anys de composició que va patir una gravació relativament accidentada, com per exemple pel fet d’haver hagut de canviar de bateria en mig del procés de gravació. A Backlash hem pogut composar i escriure tota la matèria prima, el material musical, entre els quatre components actuals que toquem a l’escenari (a més de l’ajuda del nostre antic guitarrista en un dels temes abans de que marxés, el Víctor Català, amb qui mantenim una relació excel·lent!), i creiem que això es nota molt a nivell de cohesió musical i coherència entre el que sona al disc i el que sona a l’escenari.

· Em flipa entendre les cançons per a entendre bé la música, de què ens parlen les lletres d’aquest nou treball?

Doncs tracten de temàtiques molt variades, però en general (i sense ser una cosa que haguem buscat expressament) totes fan referència d’una forma o una altra al concepte de “Backlash”, és a dir, “reacció/ contraatac/ venjança/ conseqüència” en un sentit ample del concepte. Així, Wrath Afire es situa a la ment d’un home que ha presenciat l’assassinat de la seva família i busca venjança, Blind Snakes ens explica la situació d’un país i una joventut en guerra i sense esperances de futur, Fist Goes First parla de l’adrenalina i la emoció d’un boxejador professional en el transcurs del seu trajecte a la cima, Age of the Waste parla de la miserable vida en un món post-apocalíptic per les conseqüències dels vils actes de la humanitat contra la naturalesa al nostre planeta, Truth in Chains es narra des de la perspectiva d’un home tancat a un centre psiquiàtric perquè ha vist una realitat perillosa en forma de falses alucinacions, The Wolf and the Serpent parla des de la mitologia nòrdica d’un home que mor en batalla i és benvingut al Valhalla, Men of Mayhem és un tema basat en la sèrie Sons of Anarchy i que descriu la vida i les accions del club de motoristes, la balada Old Acquaintances és una cançó molt personal dedicada a una ex-parella d’en Gerard (sent la excepció en relació a la temàtica del disc anteriorment mencionada), i Burn the Veil parla de la manera en què milers de persones són seduïdes per sectes que només tenen interessos econòmics en ment, que a més els hi renten el cervell i els hi indueixen al suïcidi. Aquest últim tema pretén ser, a més, una crida a la esperança per la gent que sent que no té res més pel que viure i contempla la idea d’acabar amb la seva pròpia vida. Des d’aquí els hi enviem tot el nostre recolzament. Si us plau, sigueu forts i seguiu lluitant.

Blaze Out 2016 (1)

· Alhora de composar, com ho feu, perquè realment es nota un gran treball al darrera, arriba un al local i diu allò de: “Mira quin riffaco m’he tret, provem algo?” o es més de conjunt?

En general sol començar justament així com ho esteu plantejant, treballem amb riffs que portem diferents membres, però el gruix de la composició es fa de forma conjunta i sempre amb una participació molt activa de tots els membres en tots els instruments. Pel que fa a la veu, primer decidim la mètrica i els cops de veu i després escrivim lletres, ja que trobem que fent-ho així li donem més importància a la música i les lletres ocupen l’espai que la música els hi cedeix i no al revés, així és com ens agrada.

· I ja seguint el fil, doneu moltes voltes per fer els temes, o… Perdoneu, hòstia puta, perdoneu es que l’estic escoltant ara mateix i m’estan caient els ous a terra… Ja continuo… Doneu moltes voltes a cada cançó per a donar-la per acabada, o es més, “vale, jo crec que ja està guai…” Com sabeu que el tema està acabat?

Jajaja, ens alegra molt que ho estigueu gaudint, moltes gràcies! Doncs tenim la sort de que dos dels nostres quatre membres, el Gerard i el Carles, tenen el seu negoci a l’estudi que anomenem “casa nostra” (Amplifire Studio) i són productors, per tant per composar els temes sempre tenim aquesta visió de professionals de la producció musical disponible des de dintre mateix del grup, la qual cosa agilitza molt el procés de composició en general i els arreglos i detalls en particular.

· Sou un grup de molts directes, suposo que ho gaudiu mazo, a on us pot veure la gent proximament?

Sí, sóm un grup apassionat del directe, tant com a grup com cada un de nosaltres de forma individual. Acabem de publicar les primeres dates del nostre Backlash Tour 2016, i tot just acabem de començar fa res amb els primers concerts, pròximament ens podeu veure a tots els escenaris que anunciem al cartell que hem penjat a les nostres xarxes socials, i estigueu atents a futures confirmacions en les quals estem treballant i que anunciarem com abans possible!

16363_600211413448695_3973293042527735841_n

· I perquè han de venir a veure show, que hi trobarem els que hi anem?

En poques paraules, el nostre directe es basa en convertir l’escenari en un camp de batalla i a fer del públic la primera línea d’infanteria. Entre això i la cervesa, el que podeu esperar és una emoció molt propera a sentir-vos al mateix Valhalla, a on la vida transcórre entre lluitar i festejar tot el dia!

· Heu de tenir unes influències acollonants perquè soneu molt bé, quins són els grups que més us han marcat per acabar tenint aquest actitud tant marcada?

Abans hem mencionat uns pocs com Metallica, Lamb of God, Trivium, Killswitch Engage i Mark Tremonti, però això és un promig general perquè realment els quatre tenim influències ben diferents. El Carles i el Gerard venen més del metal modern amb grups com Darkest Hour, Five Finger Death Punch i similars, el Rafa és un apassionat del Metal Progressiu amb bandes com Between the Buried and Me i Periphery, i el David ve del Hard Rock i el Metal Clàssic amb grups com Megadeth i Black Label Society, entre molts d’altres.

· Esteu sota la capa metàlica més respectada de la nostra terra, Blood Fire Death, que tal us tracta el benparit d’en Pau, és una bona ajuda amb els grups que “apadrina”?

El Pau és una ajuda inestimable en tots els aspectes, realment ens sentim molt afortunats de poder comptar amb un “il Padrino” tan gran com és ell. No només per la feina que fa per nosaltres (que és enorme), sinó per la funció que exerceix com a “capo”, Mestre de Cerimònies i Celestina entre diferents grups del mundillo, cosa la qual ens ha ajudat a posar-nos en contacte amb GRUPASSOS com son els nostres ara germans de Chaos Before Gea, Agónica i Hummano, per mencionar només uns pocs, grandíssims grups, grandíssims professionals i grandíssimes persones que difícilment haguéssim tingut la sort de conèixer d’altra forma si no fos per la nostra estimada agència Blood Fire Death.

· Segueixo escoltant el disc i segueixo cagant-me a sobre… Vaja cabrons… Joder… Va seguim!!! El portadón que us han fet us l’ha fet el mateix que va fer la portada de “Headshot”? Es que em sembla un puto pasote també la portada de “Blacklash”.

Gràcies, estem encantats pel vostre entusiasme! La portada del Headshot va ser obra del Guillem Bosch, colega del grup i bateria dels grans The Eyes, i aquest cop, a Backlash (com també fóra el cas amb la il·lustració del nostre Medley de “Metallica vs. Iron Maiden”) l’art ha corregut a càrrec de la nostra estimada Raquel Arellano, una geni creativa de la il·lustració amb qui qualsevol grup tindria moltíssima sort de poder treballar. Nosaltres estem encantadíssims tant amb els resultats de la seva feina com amb el tracte al llarg de la nostra col·laboració professional.

blaze-portada

· Cuideu els detalls del pàckaging? En quin format ha sortit, i a on el poden comprar fisicament la penya?

Creiem que la edició física és sense dubte essencial, i físicament el tenim en format CD-jewelbox. Les maneres més fàcils d’aconseguir-lo són venint a qualsevol dels nostres concerts i comprant-nos el CD a nosaltres mateixos en mà (preferentment!), o comprant-lo a través de la nostra pàgina de BigCartel, des de la qual l’hi enviem a casa.

· Vale, doncs ja us deixo de donar pel cul, és un plaer immens escoltar-vos, i un plaer poder-vos entrevistar, aquí us deixo un espai per a despedir-vos, agraïr o cagar-vos en el que sigui. Molta merda i us vindré a veure de cap als concerts, soneu que troneu!!! Visca Blaze Out joder!!!

Moltíssimes gràcies a vosaltres per cedir-nos aquest espai i per fer-nos una entrevista tan propera i amb tant d’entusiasme, és realment un goig i un plaer poder contestar preguntes amb aquest to de bon rotllo i amistat. Una abraçada enorme i ens veiem als concerts! Visca 1234! Mag!!!

Text: Sergi Vila

Fotos: Blaze Out / Jordi Flames

Aquí us podeu descarregar el seu nou disc Blacklash!

Deixa un comentari