Entrevista a: OBITUARY!
23/09/2014 · Entrevistes, General

· Quins grups van formar part de les teves principals influencies musicals? Com va ser el teu primer contacte amb la música en general?
En el nostre barri hi havien uns nanos que tocaven en els grups  Nasty Savage i Savatage , i aquestes més o menys van ser les primeres bandes que ens van portar a pensar en començar a fer una banda. Va ser quan els vàrem veure i escoltar en directe quan realment se’ns van obrir els ulls. Llavors escoltàvem els primers Celtic Frost / Hellhammer, Venom i Slayer i era el que realment ens apassionava,  només volíem sonar el més pesat possible.

Obituary_-_Cause_Of_Death
· Per què decidiu crear la banda OBITUARY? Ja us coneixíeu abans?Per què aquest nom?
Originalment  la nostra banda es deia Xecutioner or Executioner, però abans  que sortís l’àlbum “Slowly we rot”  sabíem que no era un nom molt original i el varem canviar. Jo vaig pensar en Obituary, i a la resta del grup els va agradar i així es va quedar.
· Quina escena underground hi ha a Tampa(Florida) actualment ?
No estic segur de totes les bones bandes de l’underground que existeixen avui en dia. Crec que  la majoria de les bandes han adoptat un enfocament DIY. Tant ha canviat que ja no sé de quina altra manera es pot fer. Si ho fas, sempre tindràs ajuda, però com més control tinguis sobre el teu treball i distribució, el resultat final sempre serà molt millor.

obituary20yearsbannersmall
· Com va ser la primera experiència en gravar el disc SLOWLY WE ROT en la discogràfica ROADRUNNER RECORDS?
Érem tan joves quan vàrem gravar aquest disc que realment no teníem ni idea del que estàvem fent. Però això va canviar quan vàrem conèixer el productor/enginyer  Scott Burns . Amb ell gravaríem el següents àlbums. Gravar només amb 8 pistes va ser una bogeria. Pensar en com ho vàrem fer llavors i com ho faríem ara, no hi ha color.
En realitat no vàrem fer cap tour amb l’Slowly, en realitat mai vàrem planejar gravar Slowly we rot … però un cop Cause of Death va sortir a la llum, començàrem a estar molt ocupats fent concerts.  Roadrunner al principi va ser una bona discogràfica (excepte els contractes que varem signar,) però cap al final, el que realment necessitàvem era marxar del segell. Roadrunner mai va tenir res a veure en cap dels tours que vàrem fer, nosaltres els organitzàvem pel nostre compte.
· Amb Cause of Death us vàreu donar a conèixer mundialment com una de les millors bandes dins el DEATH METAL. Com va ser el procés de creació d’aquest únic estil personal que us caracteritza dins el death metal? Com van funcionar les gires mundials?
Amb el Cause of Death va ser la primera vegada que  vaig decidir planejar una petita estratègia; parar i  escriure lletres pel disc. Només era la segona vegada que entràvem a gravar en un estudi, estàvem molt emocionats i vàrem intentar treure’n el màxim rendiment durant  la gravació. També amb aquest àlbum va ser quan ens varen treure de gira per Europa per primera vegada, va ser tota una explosió i una gran experiència que ens va obrir els ulls. Hem tingut molta sort de seguir endavant després de tots aquests anys.

10604569_844134075617657_5980763770024445067_o

· Per què el 1997 vàreu decidir parar de tocar amb OBITUARY? Quins canvis de formació s’han produït durant tota l’historia de OBITUARY?
Mai ho vàrem fer. Varem decidir prendre’ns un descans, però el que se suposa que  seria un any més o menys, es va convertir en 2, després 3, després 4 i les coses simplement es van quedar en silenci. De Roadrunner no varem rebre cap ajuda, ja que deien que estaven molt ocupats amb altres projectes. Només  era qüestió de temps que tornéssim a tenir ganes de tocar i començar a assajar de nou, i simplement  vàrem esperar fins que tots estiguéssim preparats. La formació ha anat canviant durant tot aquest temps, però ara mateix no podríem estar més feliços. Terry Butler i Ken Andrews són dos grans amics des de fa molt de temps i grans persones que tenim amb nosaltres. Crec que tots dos estils encaixen realment amb el que fem.
· Quines temàtiques diríeu que predominen en les vostres lletres? Sou una banda crítica amb el que veieu i amb el que no esteu conforme? Us han censurat alguna vegada alguna lletra?
Mai hem imprès cap lletra, així que seria una mica difícil per a nosaltres que ens prohibissin. A veure,  podíem haver posat les lletres en els discs si haguéssim volgut, però varem decidir que no.
Però per a mi les guitarres són pesants, la producció de bateria és pesada i jo només haig d’anar juntament amb ells i tractar de mantenir el ritme. Les lletres són una mica enfadadisses i fosques, però totes  pretenen ser fictícies. Tractem de no prendre’ns a nosaltres mateixos gaire seriosament.

· Què penseu sobre la política, el poder, la banca, l’església i l’ecologia a nivell mundial i en especial en USA?
Ara mateix algú em relleva per aquesta pregunta. .. A veure, com més vell em faig, menys atenció li presto  a l’escena política mundial. Et pot resultar increïble que no m’importi el que dius, tu guanyes. Algú no serà feliç amb aquesta resposta.

10379838_10152102393030957_5063709734285027876_o
· Com va ser la producció i realització de l’àlbum THE END COMPLETE?  Per què creieu que va ser el disc més venut dins el death metal? Amb quines bandes vàreu girar?
Crec que el nostre nou àlbum és el millor que em fet fins ara, però això és el que penso jo. The End Complete va ser un gran àlbum i un bon moment en la nostra carrera. Va ser el 3er àlbum fet amb Scott Burns i  gravat al Morrisound Studios. Realment  un bon moment. Així que van sorgir moltes oportunitats en aquell moment per a nosaltres. Varem fer un munt de gires però realment no  puc recordar amb quines bandes vàrem tocar. Fa molt de temps.
· Actualment ¿quins estils i grups musicals esteu escoltant i quins us estan influenciant a l’hora de crear cançons ?
Encara gairebé sempre escolto la mateixa música. No canvio gaire. Un munt de rock del sud, country i blues. Quan es de tipus metall, majoritàriament coses velles com Slayer, Venom i Frost! Intento que res d’això m’ influeixi molt, però no deixo que això em cremi.

10155248_10151986747350957_7577556382751009053_n

· Últimament heu estat molt actius, cada dos anys heu gravat un disc, heu retornat al so dels primers lp’s i heu afegit innovacions musicals. He notat,  sobretot en el “Xecutioner’s return”, que  hi ha moltes  cançons que tenen una  vessant bastant ràpida ,semblant a l’estil hardcore/punk.
No estic segur. Només sona pesat per a mi. Ens agrada i som bons amics amb bandes com AF, Sick Of It All i Madball. M’agrada l’energia que deixen anar sobre l’escenari!
· Hem vist que en el facebook  ja heu mostrat el que serà  la portada del nou àlbum anomenat INKED IN BLOOD, juntament amb una primera cançó del disc. Què hi trobarem en aquest nou àlbum?
Crec que us agradarà molt aquest nou CD. Es tracta d’una barreja de l’Old Obituary style amb el nou estil. És difícil de descriure, però és molt pesat i meravellós.
       26245_368329405956_1095479_n · Quin es el  futur d’OBITUARY? Ens pots avançar alguna primícia?
Tenim molt feina que fer amb el nou treball que acabem d’editar i un atrafegat calendari de gires per davant … i amb moltes ganes de tocar les noves cançons en directe!!!!

10341760_10152212765595957_4490024957238165302_n

Text: Sergi Escarmís / Foto: Obituary

Deixa un comentari