FI. Quarta referència del segell No Me’n Records!
09/05/2015 · General, News

a1742769269_10

“El prodigiós camí cap a la FI” és el primer disc dels FI i la quarta referència del segell No Me’n Records.
En les onze cançons que componen els disc, FI recorre aquest camí prodigiós entre l’electrònica i el grunge (o punk, que no deixa de ser el mateix), amb una dosi continguda de soroll. No és per res que les seves influències abasten des de Notwist, Squarepusher i Crystal Castles fins a The Posies, Bad Astronaut o Joy Division, passant pel sorollisme de Liars o els primers Mudhoney. Una combinació arriscada però que, després d’un grapat d’anys, han aconseguit domar fins a trobar un so particular.
I cap a on duu aquest camí? El futur és un camí que s’intueix fosc i turbulent però no per això ens hem de bloquejar: seguirem cantant, rient i ballant fins que no quedi un bri d’herba verd en aquest planeta. Des dels girs monstruosos de plàstic que assolen els oceans (“PVC”), els esdeveniments del Cinema Princesa (“Vola”), la corrupció ben nostrada (“Gàbies”), l’instant abans del pet nuclear final (“Tot era preciós i res ens feia mal”) o el drama de les fronteres assassines imposades pel primer món (“Weltmauerkrankheit”) passem a temes sobre la fe cega en la inutilitat del procés creatiu (“Alguna cosa bona”), el control sobre el nostre destí (“Intermitent”) o l’autocrítica a què tot allò que va malament és sempre per culpa d’algú altre (“Això és d’ells”). Com a cirereta, FI fan una versió de “I Miss” de Sunna i, per descomptat, el “Des del balcó” que ja van presentar fa uns mesos en forma de single d’avançament.
FI volien companyia en aquest disc i per això està ben farcit de col·laboracions d’artistes: la veu envellutada de la Mad’zelle, el baix poderós del Sistemä Suec, la veu trencada d’en Ferran Baucells (Ran Ran Ran), el retorn a la música d’en Xavi Tadeo o els incontenibles gargalls d’en Neburseth666 que, aquesta volta, donen una nova dimensió a la meitat de les cançons.

Info: No Me’n Records.

Escolteu aquest discarral aquí:

Deixa un comentari