La persona darrera la paraula Antifolk! Entrevista amb Maurici Ribera!
27/05/2016 · Entrevistes, General, News

En Maurici es un rara avis, una persona que coneix molt bé el circuit musical de qüasi mig món, ha viatjat, ha tocat a incontables concerts fora i a dins el país, ha treballat, fa ràdio, va a mil concerts, i podríem dir que es un pioner en un estil en el qual, éll n’és el màxim exponent, l’Antifolk, anem a fer-li unes quantes preguntes a aquesta enciclopèdia musical! Som-hi!mau1

 

- Bon dia Maurici, un plaer de saludar-te, i per a començar, en quins projectes estàs ficat ara mateix? Amb The missing leech, tens el format en solitari, i el format en grup, i si no m’equivoco, (i seria raro) són el sistema suec, qui composa aquesta banda?

* Exacte ho tens tot ben clar. Cal afegir que també tinc un duet amb la Mad’zelle, una noia del segell. Ens fem dir Painted With Plums.

Missing Leech en format de banda el formen diferents amics/músics de diferents projectes. No hi ha una formació fixa. Els més habituals són, l’Edu Mató de Sickbrain, el David Reig que ell sol és el sistemÄ suec, els Ran Ran Ran, la Mad’zelle i membres dels Esponja, sobretot la Jenny a la bateria.

Ara passem cap a Espígol, de moment, el que hem pogut escoltar, es més experimental, però des de dins, quines diferències internes hi ha de costat amb The Missing Leech?

* Si la idea és de que sigui quelcom cada cop més distant. Més orientat a la psicodèlia com al single de debut per les cançons suaus i de noise/no wave per les més sorolloses. Intentar separa històries. Donar cabuda a improvisar.

Amb Espígol, toques tu tots els instruments, t’agrada abarcar tot el que puguis de la teva música?

- Exacte de momento m’ho faig tot jo a l’escenari i enregistrant però ja hi ha amics que em volen acompañar. He dit que sí i aviat prepararem coses.

- El single “Invasió Mineral” que es el que hem pogut escoltar d’Espígol, ha estat enregistrat a NY per a un jefazo com en Brian Speaker, com ha anat tot això?

- Som bons amics des del 2009. Ara està fent tasques de producció. Ens vam entendre de seguida. El tema d’en Kramer, qui ha mesclat i masteritzat el single, ha estat llet perquè va sr proposar-li i s’hi va llançar a ajudar. Em vaig quedar de pedra ja que ell ha treballat amb Daniel Johnston o Galaxie 500 però per sobre de tot va guanyar un Grammy amb Pulp Fiction, produint “Girl You’ll Be A Woman Soon” pels Urge Overkill; original de Neil Diamond.

Ja tens bolos macos amb Espígol, ens en dius alguna data?

* Ara acabo de fer dues dates de presentació, una de les quals al Primavera als Bars dins del Primavera Sound. La següent serà a l’Antic Forn de Pa Vallcarca a Barcelona. Horari de vermut 12:30 dins del Bro Fest 4.

I amb The missing?

* Actuaré compartint cartell amb els amics d’antifolk de NY, Cannonball Statman i The Grasping Straws, el pròxim 6 de juliol a la Sonora de Gràcia. A l’estiu vaig de gira per Sud-àfrica el que encara estic acabant de lligar-ho.

mau4

 

Vas a molts concerts, crec que en el que portes d’any en dus més de 70, això es un gran recolzament per a l’escena, com t’ho fas per compaginar la teva vida, la feina, la música, la ràdio, la casa, i a sobre anar a tants concerts?

* Miracles. Porto sempre aquest ritme. Uns 200 anuals des del 2000. Faig malabars però m’encanta. Frenaré al 2017. Aquest any ho compto en obert.

Que tal veus el panorama de concerts a Catalunya, hi falta gent, hi falten bandes..? Per qualitat no serà ja que tenim de tot, però potser falta gent, a on creus que radica el problema de la (a vegades) poca assistència?

* Poca gent sovint donant suport a les bandes més petites. Costa i molt sovint gràcies a la gent estrangera o ni així hi hauria gent. Concerts gratuïts o de 5 euros i amb 10 persones o 15. Això sí al Bruce petat l’altre dia.

Parlem una mica de Trilogy? Són molts anys a les ones radiofòniques, moltes bandes han passat per allà, creus que es una vàlvula d’escap aquestes tres hores setmanals de ràdio per a tu?

* Desconnecto de tot. El millor moment de la setmana.

Jo, personalment, he après molt de tu, i quasi t’anomenaria un yonki de la música, perquè t’agrada tot i el teu ventall no separa res, quins moments han estat els millors al vostre programa de ràdio?

* M’encanta la música i per mi no té fronteres. Jo també aprenc de tothom i de vosaltres clar. Els millors moments en 20 anys han estat tots aquells que hem aconseguit que binguí gent o que fem programes especials.

mau3

Més coses, que ens expliques de El Mamut Traçut, quines en portes de cap amb aquest tema?

* Acabem d’editar disc amb els Liannallull en format físic i el single d’Espígol digital. Estem programant vinil d’alguna de les bandes i un sampler digital ben aviat. Gires i bolos per aquí i allà i tenim Les Atxes presentant el seu videoclip “Pinya Koala” per festivals de mig món.

Doncs bé Maurici, segur que em deixo un munt de coses perquè no pares, aquí et deixo un espai per a saludar, o cagar-te en qui vulguis, fes el que vulguis, però si us plau, no deixis mai de ser així, i com sempre, gràcies per tot. Una abraçada ben ferma!

* Gràcies macos. Entrevista molt treballada. Un plaer.

Per a més info:

Text: Sergi Vila

Fotos: Robades amb carinyo del Facefuck del Maurici. (Una foto es del Marc Torregrosa, les altres miraré de trobar qui les va fer, ho sento!)

Deixa un comentari